17/5/07

Paco Boya se compromet a impulsar era Lei d'Aran e a deishar eth Parlament un còp s'apròve

COMUNICAT D'UNITAT D'ARAN

Era prioritat de Paco Boya ei presidir eth Conselh Generau d'Aran e deféner es interèssi d'Aran tanben en Parlament de Catalonha. Per aquerò Boya se compromet a tramitar damb urgéncia era naua Lei d'Aran e a renonciar, s'exercís es foncions de Síndic, ar acta de deputat tan lèu eth Parlament de Catalonha apròve era lei que regularà eth nau regim especiau.

Paco Boya, qu'ei er unic parlamentari aranés, poirà atau deféner de prumèra man es interèssi deth país coma maximon representant en Parlament. Ei era melhor garantia tà esvitar qu'es interèssi d'Aran demoren en mans der alcade de Sort (CiU), que serie eth deputat mès propèr ara Val d'Aran.

Eth candidat d'Unitat d'Aran a lamentat qu'en moments istorics plan importants entath país, CDA age renonciat a auer un deputat aranés en Parlament e que tota era sua estratègia politica age demorat redusida ara persona deth candidat Carlos Barrera, era unica experiéncia publica deth quau a estat era Sindicatura e era presidéncia dera Societat de Caça e Pesca.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, la jugada mestra........... per fi sabem el que té en ment el Sr. Boya, continuar al Parlament fins que s’aprovi la llei d’Aran, i en cas de sortir elegit Sindic ¿? en qüestió monetària tindrà dos sous..... si o no?.......i tot sigui per fer país............sin comentarios........

Anònim ha dit...

No caldrà que deixi l'acta de diputat del Sr. Llena perquè a l'Aran, el Sr. Boya no es molt estimat. Aran necessita un Síndic que defensi el pais desde el pais,i no desde Barcelona. El Sr. Boya desconeix la realitat d'ARan perque treballa a Barcelona i quan pot i el treball li ho permet, va a la Val d'ARan a passejar i relaxar-se, sembla que hi té la segona residencia.

Anònim ha dit...

Y cuantas tonterias decimos, y no soy de nadie. Y pensar que lo más grave no son estas cositas, hay más y más y mucho más, pero nadie tira de la cuerda. Muchos si que se han forrado con los super sueldos que cobran, por trabajar, ¿por hacer que?.... i el Sr. Barrera, es molt estimat a l'ARan? fá uns anys no puc dir que no,"ahora se le ha visto el plumero" o no? son demasiados años en la misma poltrona, y al final nos lo creemos demasiado y nos volvemos egoistas, prepotentes, etc. ... y esto nos pasa a cualquiera, por el exceso de confianza en nosotros mismos y el deseo de permanecer en el estatus.

Anònim ha dit...

Socorro que miedo encima de tener que leer tonterías,duelen los ojos al ver tantas faltas de ortografía.Ustedes ven lo que quieren ver y no van mas allá de lo que hay que ver, la era BARRERA ya está muy pasadita no cree sr.d'ARan....JEJEJE ARRRRRRRI